The yangın tesisatı kandıra Diaries
The yangın tesisatı kandıra Diaries
Blog Article
SAUSEM, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından ulusal yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme yapmakla yetkilendirilmiş bir kuruluştur.
Şekil 5. Hem şebeke basıncı ile beslenen hem de itfaiye tarafından su basılabilen yangın tesisatında boru bağlantı şeması
Boruların içerisinde kalan artworkıklar çıkış ağızlarını kapatması sonucunda yangının söndürülmesini kötü etkilemektedir.
Mecem Mekanik tarafından yangın anında itfaiyenin zaman kaybetmemesi için binalarda çıkış ağızları yanına fifteen metrelik hortum bırakılır. Otomatik olarak çalıştırılan kuru yangın sistemlerinde ise kuru sistem valfinden spinkler başlıklarına kadar olan boru basınçlı hava ile doldurulur.
– Yangın tesisatı su tesisatından ayrı olarak galvanizli ya da siyah çelik borular kullanılarak yapılır.
Yangın dolaplarının montajı adına en kolay ulaşılabilen yerlerin seçilmesi gerekir. Genel olarak kapı girişler ve merdiven boşlukları uygun olur. Yangın dolaplarının kolon halindeki bağlantı boruları olabildiğince kısa bağlanır.
Su, ısıyı azaltarak yanma ortamını soğutur ve yangını söndürür. Buna karşın köpük, toz, karbondioksit gazı alevin üzerini bir battaniye gibi örterek oksijenle teması keser.
Bir yanma olayının gerçekleşmesi için yanabilen madde, ısı ve oksijen olması gerekir. Bunlardan birinin eksikliği yanmanın olmaması demektir. Her yapıda yanabilen madde daima olacaktır.
Yine yapılan incelemelere göre yangın güvenlik önlemlerinin alınması, yangını söndürme işleminden ve yangının verdiği zararlardan daha ekonomiktir. Bir binayı yanmaz olarak sakarya yangın tesisatı inşa etmek mümkün değildir. O halde yapılacak en akıllıca iş onu güvenli hale getirmektir. Yangın tehlikesini mümkün olduğu kadar minimuma indirmek ve yangına çabuk müdahale etmek için daha binaların tasarımı döneminde bir dizi tedbirler düşünülmelidir. Bu tedbirler, inşaat döneminde uygulanmalı ve işletme döneminde işlerliği sağlanmalıdır.
Kurulum sırasında binanın mevcut yapısına zarar vermemeye özen gösterilir. Kurulum tamamlandığında fonksiyon testi yapılır ve bina sahibi sistemin kullanımı hakkında bilgilendirilir.
Yangın tesisatını oluşturan boruların içinde su olmayan; ancak yangın anında suyun verildiği tesisat çeşididir. Bu tesisat, içerisinde su bulunmayan bir su dağıtım sistemidir.
Ek olarak, ekipmanın iyi durumda olduğundan ve yeterli olduğundan emin olmak için kabin düzenli olarak kontrol edilmelidir.
Montaj tamamlandıktan sonra yıllık bakım softwareı hazırlanır ve uzman kadromuz tarafından periyodik bakımlar yapılır.
Sistem borularında basınçlı hava veya azot gazı bulunur. Bu durum da, binaya su boşalmasını veya sızmasını önlemektedir. Bu sistemler özellikle donma tehlikesi olan ve ısıtılmayan binalarda tercih edilmektedir.
Report this page